RCS&RDS reafirma, joi, intr-un comunicat remis presei, ceea ce a sustinut prin reprezentantii sai inca de la inceputul acestei saptamani, anume ca abonatii sai pot sa receptioneze postul The Money Channel prin intermediul serviciului satelit Digi TV si prin pachetul digital Digi Cablu. In pachetele analogice postul va putea fi retransmis "in functie de capacitatea tehnica existenta", arata comunicatul, preluat imediat si de postul The Money Channel.

La sfarsitul saptamanii trecute se anuntase ca acest post, precum si Telesport, ambele apartinand grupului Realitatea-Catavencu, au fost scoase din grilele RCS-RDS, pentru a face loc postului GSP TV. Informatia a fost dezmintita ulterior de reprezentantii RCS-RDS, potrivit carora posturile fusesera scoase doar din pachetul analogic. In momentul anuntului privind scoaterea TMC din grila RCS&RDS, diversi telespectatori afirmau, pe forumuri si bloguri, ca pot prinde in continuare acest post, in timp ce altii confirmau ca nu il mai prind.

Comunicatul RCS-RDS arata ca "pentru a putea receptiona printre altele programul The Money Channel, abonatilor RCS&RDS li se vor pune la dispozitie in custodie receptioare digitale prin intermediul carora pot receptiona programele: The Money Channel, Digi Film 1, Digi Film 2, HBO Comedy, Sport 1, The Fishing and Hunting Channel", dupa semnarea unui act aditional si ridicarea receptorului..

Pana la 21 iulie, acelasi comunicat ii trimite, insa, pe telespectatorii The Money Channel "abonati in reteaua RCS&RDS" sa urmareasca programele postului pe Internet. Si nu oriunde, ci pe site-ul The Money Channel, www.tmctv.ro, "transmisia videostreaming a postului fiind radical imunatatita".

Informatiile sunt preluate si intr-o stire a postului de televiziune, cu titlul "The Money Channel a fost reintrodus in oferta de programe RCS-RDS". Stirea arata ca "decizia RCS&RDS vine ca urmare a unor discutii intre cele doua parti precum si in urma numeroaselor cereri venite din partea telespectatorilor, institutiilor financiar-bancare, organizatiilor si companiilor clienti RCS&RDS care au solicitat reintroducerea The Money Channel in grila de programe".

UPDATE: Intr-o declaratie de presa, Dragos Stanca, managing director pentru Business Media si Online la Realitatea-Catavencu, afirma ca "decizia RCS&RDS este fireasca si vine ca urmare a reactiilor abonatilor persoane fizice, dar mai ales ale companiilor private si institutiilor publice care au solicitat, in numar mare, reintroducerea TMC in oferta companiei. Targetul postului fiind unul extra-premium - fapt confirmat si de recentul studiu GfK care a profilat audienta televiziunii - reintroducerea TMC in pachete de programe extra-basic nu ne afecteaza negativ, putini dintre telespectatorii nostri fiind abonati doar la pachetul minimal, de baza. Singurul nostru regret este ca aceasta discutie nu a avut loc inainte de decizia de excludere a The Money Channel de catre RCS&RDS, dar suntem multumiti ca s-a revenit la normal, la presiunea publicului, in mai putin de o saptamana de la aceasta decizie".