Amazon.com a anuntat lansarea unui nou magazin virtual, destinat filmelor si spectacolelor de televiziune, prin intermediul caruia clientii vor putea vedea orice inregistrare imediat dupa plasarea comenzii, informeaza Reuters, citand New York Times. Serviciul Amazon Video on Demand este diferit de majoritatea magazinelor online de produse video, precum iTunes, dar si de magazinul initial de astfel de produse al Amazon, deoarece in cazul acestora utilizatorii trebuie sa astepte pana la descarcarea fisierelor pe propriile unitati de stocare.

Reuters precizeaza ca Amazon a incheiat un acord si cu Sony pentru plasarea propriului sau magazin video online pe lista de televiziuni de inalta definitie disponibila prin Sony Bravia. Vicepresedintele Amazon pentru media digitala, Bill Carr, a declarat pentru New York Times ca aceasta companie va incerca sa incheie asemenea acorduri si cu alti producatori.

Incepand de joi, Amazon Video on Demand va putea fi accesat doar de un numar limitat de clienti Amazon.com, pe baza de invitatie, urmand ca serviciul sa fie extins pana la sfarsitul verii.