Turner Broadcasting System a anuntat, luni, printr-un comunicat de presa deschiderea propriului sau birou in Bucuresti, care se va ocupa, pentru moment, de distributia principalelor posturi din portofoliul Turner - CNN, Cartoon Network si TCM, intre altele - pe piata locala de televiziune. La conducerea biroului local a fost numita Cristina Valasutean, manager de distributie, careia, potrivit reprezentantilor de PR ai TBS Romania, i se va alatura curand un asistent de distributie.

Biroul TBS Romania va prelua si extinde atributiile exercitate pana acum de Chello Zone, care s-a ocupat, pana in urma cu cateva luni, de distributia posturilor Turner in Romania.

"Aceasta evolutie se produce ca urmare a prezenţei noastre tot mai consistente in regiunea Europei Centrale si de Est, dar si pentru ca este important sa ne situam mai aproape de piata de televiziune din Romania", se arata in comunicat.

Potrivit comunicatului de presa, Cristina Valasutean va fi responsabila cu operatiunile zilnice si cresterea cifrelor de distributie in Romania, lucrand indeaproape cu Gergana David, director de distributie pentru Europa Centrala si de Est. Cristina Valasutean a colaborat timp de cativa ani cu HBO Romania, dupa cum se precizeaza in comunicat.

Corina Potarniche, din partea Mmd, compania ce ofera consultanta PR pentru noul birou TBS in Romania, precizeaza ca deocamdata nu s-a stabilit daca si cand acest birou ar urma sa isi extinda activitatile spre celelalte domenii acoperite de Turner Broadcasting - dezvoltarea brandurilor sale pe Internet, broadband wireless, DVD, e-commerce, publishing etc.