Presedintele "Sindicatului Unit al Stiristilor" de la Rompres, Ovidiu Barbulescu, si-a dat demisia din cadrul agentiei motivand ca in institutie "se practica cenzura", transmite NewsIn.

"Imi pare rau ca plec de la Rompres unde am lucrat 5 ani. Motivele plecarii mele sunt de ordin profesional .In momentul de fata exista o conducere care se pare ca tolereaza si promoveaza cenzura. Se fac selectii ciudate de stiri si pe banii statului nu stiu daca poti sa selectezi stirile de capul tau", a declarat Barbulescu.

Directorul agentiei Rompres, Ioan Mihai Rosca, a declarat ca nu vrea sa comenteze decizia lui Ovidiu Barbulescu de a pleca din agentie afirmand ca nu il intereseaza subiectul.

Ziaristii din Rompres au infiintat in acest an un sindicat care sa le apere drepturile profesionale si salariale, Sindicatul Unit al Stiristilor, afiliat la Blocul National Sindical.

Postul de presedinte al Sindicatului Unit al Stiristilor, ramas vacant dupa plecarea lui Ovidiu Barbulescu, va fi ocupat de Danut Puscasu, care este in prezent secretar general al sindicatului.