Dupa ce Nike a retras trei reclame din cauza acuzatiilor ca ar fi anti-gay, Mars a scos de pe sticla o reclama la batoanele de ciocolata Snickers in care protagonistul e celebrul actor Mr. T, anunta SkyNews. Desi reclama a fost difuzata doar in Marea Britanie, un grup de activisti din Statele Unite a reclamat ca aceasta ar fi homofobica si a cerut sa fie retrasa.

In reclama, Mr. T joaca rolul lui B.A. Baracus, celebrul personaj al serialului TV din anii '80, "The A-Team", care, urcat pe o camioneta, impusca un alergator cu batoane de ciocolata pentru a-l determina sa grabeasca pasul.

Activistii care fac parte din Human Rights Campaign au reclamat ca, in reclama, Mars promoveaza ideea ca "persoanele gay, bisexuale si transexuale ar fi cetateni inferiori, de mana a doua si ca atitudinea violenta fata de acestia nu numai ca este prezentata ca fiind acceptabila, ci si comica".

Mars a emis un comunicat de presa in care a precizat ca reclama nu s-a vrut a fi ofensatoare pentru nimeni si ca, desi a difuzat reclama doar in Marea Britanie, o va retrage definitiv.

Advertising Standard Authority din Marea Britanie a declarat ca spotul in cauza nu a atras decat doua plangeri si ca nu a fost nici un moment cercetat pentru ca nu ar corespunde normelor publicitare.

Reclama a fost facuta de agentia AMV BBDO, agentie care a mai produs o reclama ce a fost retrasa in urma cu o luna, dupa ce a starnit mai multe controverse

AMV BBDO a facut o reclama pentru Heinz - Deli Mayo in care prezenta doi barbati sarutandu-se si a retras-o datorita multiplelor plangeri cum ca spotul ar promova un stil de viata homosexual.