In media romaneasca logica este ultima grija a formatorilor, am uitat ghilimelele, de opinie. Un varf inegalabil in excluderea logicii este Dan Diaconescu, naucitor si genial in folosirea tuturor mijloacelor de siluire cu perversiuni si fara contenire a logicii, un Terente mediatic. Azi am auzit la radio expresia "cadavrele animalelor moarte". Genial, cadavrele animalelor vii sunt de negasit, ca Elodia. Si atunci sa incercam sa vedem cam ce nu vede media sau nu intelege. Fara surse.

Ce-ar fi sa ne uitam logic la scena politica romaneasca.

Gigi Becali s-a plictisit, Steaua merge prost, pe la DNA i se falfaie dosarul, a inteles logic ca nu e de nasul lui politica, si, ca n-o sa salveze neamul romanesc, cu totul altele sunt interesele sale. Steaua ajuta circul politic care la randul lui ajuta Steaua, omul vinde ce are si nu are scopuri politice.

PRM-ul e in deruta, tot partidul, oamenii care folosesc logica au vazut ca nu mai intra in Barlament si cauta solutii, adica aliante sau parasirea corabiei, Tribunul nu vrea sa foloseasca logica, orgoliul o intuneca, recurge la stilul Terentelui mediatic si vrea sa o aduca in Barlament pe Oana Zavoranu, foloseste chiar imaginile diaconesciene in speranta unei minuni. Nu prea cred c-o sa-i iasa dar e treaba lui mica de Tribun.

PC-ul si-a pus scaunelul in curtea grandelui PSD, cum l-a lasat PSD-ul pe el, PC, solutie imorala? Simplu, PSD-ul a fost santajat, ultima discutie electorala din 2004 a fost la Antena1, aia Base vs. Bombo, si atunci a castigat ala aparat de Antene. Tunurile laptopice ale antenelor, folosind mijloace de tip Terente, cu Stan pe post de Oana Zavoranu politica, au dat rezultate, restul e logic.

PIN-ul foloseste logica "strugurilor acrii", nici folclorul nu l-a inteles Gusa. Restul partidului, Lavinia, nu foloseste logica.

Sa trecem la barosani. Nea Nelu a dat-o pe aia ca un colegiu e prea mic pentru el. In afara de ceva grandomanie, logica de altfel, are alte motive sa nu candideze; de la televizor poate mult mai usor sa ajute partidul decat de la Baicoi Prahova sau Gusoiu Dambovita, la televizor e mai usor decat pe camp, are 78 de ani, mai e si ceva frica, sistemul electoral poate sa-l lase acasa si atunci ar muri infrant, la vot, pe tarlaua politica.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania obiectiva.