Teledonul organizat, luni seara, de Realitatea TV si UNICEF a strâns 490.000 de euro si ajutoare materiale in valoare de peste 56.000 de euro pentru familiile afectate de inudatii din Maramures si Moldova, anunta un comunicat al postului de televiziune. Teledonul face parte din campania umanitara "Romania prinde radacini", care va continua timp de o luna.

Potrivit Realitatea TV, numerele de telefon si de SMS utilizate pe durata evenimentului de tip teledon vor ramane la dispozitia telespectatorilor care doresc sa devina donatori pe toata durata campaniei. Este vorba de numerele 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel si 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel, care nu sunt supuse TVA-ului, puse la dispozitie de Romtelecom. În plus, la numarul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro pentru retelele Orange si Vodafone si de 2 Euro plus TVA pentru reteaua Cosmote.

Prezent la eveniment, presedintele Traian Basescu a declarat ca proviziile de apa si conserve sunt suficiente, insa a solicitat romanilor sa contribuie, daca doresc, cu mobila, materiale de constructie, frigidere, aragaze, incaltaminte si rechizite scolare pentru copii.

Teledonul difuzat de Realitatea TV in intervalul orar 20.00-24.00, prezentat de Mihai Tatulici si Andreea Marin Banica, ambasador al bunavointei pentru UNICEF, a înregistrat in medie, pe minut, pe targetul persoanelor de peste 18 ani, un rating de 2,1 si o cota de piata de 6,3%. Varful de audienta al teledonului a fost atins la ora 21.55, cand 331.000 de telespectatori (3,4 rating) urmareau evenimentul organizat pentru victimele inundatiilor.

O parte dintre donatii au provenit de la companii precum Romtelecom, Distrigaz Sud, Grupul E.ON, Pampers, Dufa Deutek, Amway, BRD, Raiffeisen Bank si Orange, conform Realitatea TV.

Evenimentul a fost sprijinit, printre altii, de primarul Capitalei Sorin Oprescu, reprezentantul UNICEF in tara noastra, Edmond McLoughney, ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, ministrii Ludovic Orban, Adrian Iorgulescu, Lazlo Borbely, Cristian David, Cristian Adomnitei si Paul Pacuraru, precum si de numeroase vedete de pe scena politica, artistica si sportiva.