Lin Miaoke, fetita de 9 ani care a aparut interpretand un cantec patriotic in timpul ceremoniei de deschidere la JO, a facut de fapt playback. Ea a fost aleasa pentru infatisarea sa "dragalasa", dar cintecul a fost interpretat de o alta fetita, considerata insuficient de frumoasa pentru a aparea in spectacol, informeaza AFP.

Lin Miaoke, imbracata intr-o rochie rosie, a interpretat un cantec patriotic, "Oda patriei mama", in timp ce steagul Chinei era introdus in stadion, intr-un moment cheie al ceremoniei de deschidere a Olimpiadei.

Vocea care s-a auzit si i-a incantat pe cei 91.000 de spectatori prezenti pe Stadionul "Bird's Nest" a fost de fapt cea a lui Yang Peiyi, in varsta de sapte ani, care are dintii strambi si este grasuta la fata.

"Motivul pentru care nu a fost aleasa Yang sa apara in spectacol a fost acela ca am dorit sa proiectam imaginea potrivita. Alegerea a fost in interesul national. Copilul care urma sa apara in scena trebuia sa fie fara defect in imagine, expresii si trairi interioare. Lin Miaoke intruneste toate acestea, iar vocea lui Yang e perfecta", a declarat Chen Qigang, directorul general al programului muzical al ceremoniei de deschidere, citat de AFP.