Consiliul Concurentei a autorizat preluarea societatii Telesport Intermedia, ce detine postul TV Telesport, de catre Realitatea Media, se arata intr-un comunicat al institutiei. Autoritatea de concurenta arata ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acestei preluari cu un mediu concurential normal pe piata difuzarii canalelor de televiziune cu plata, piata serviciilor de publicitate realizata prin transmisii TV si pe piata drepturilor de difuzare a competitiilor sportive.

"Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate, si anume piata difuzarii canalelor de televiziune cu plata, piata serviciilor de publicitate realizata prin transmisii TV si piata drepturilor de difuzare a competitiilor sportive", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Realitatea Media face parte din Grupul Realitatea-Catavencu, care desfasoara activitati de presa scrisa, publicitate si radio. Realitatea Media desfasoara activitati de televiziune ce constau in productia si difuzarea de reportaje, emisiuni de stiri, programe informative, difuzare de publicitate in cadrul serviciilor de programe de televiziune Realitatea TV, respectiv The Money Channel.

Telesport Intermedia are ca obiect principal de activitate difuzarea programelor de televiziune. In cadrul serviciului de programe de televiziune Telesport societatea desfasoara activitati ce constau in transmiterea de programe in direct sau inregistrate, productia si difuzarea de emisiuni informative din sport, productia si difuzarea de emisiuni sportive precum si difuzarea de publicitate.

Trustul Realitatea Media a cumparat postul de televiziune Telesport la sfarsitul lunii martie de la Horatiu Nicolau. Potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei se situeaza in jurul sumei de cinci milioane de euro.