Steve Jobs a murit. Ba nu, nu a murit. Repetam! Steve Jobs nu a murit, iar publicatia Bloomberg a facut o gafa de proportii cand i-a publicat necrologul co-fondatorului Apple Inc., anunta Telegraph.co.uk.

Se pare ca materialul Bloomberg, marcat cu "Sub emborgo-A nu fi folosit" a fost trimis din greseala departamentului de stiri, de catre cei care faceau actualizarile acestor materiale. Necrologul a aparut, miercuri seara, pentru cateva momente pe site-ul publicatiei, fiind sters la scurt timp.

"O poveste incompleta despre Apple Inc. si fondatorul ei a fost publicata, din greseala, de Bloomberg News la ora 20:27 GMT. Acest material nu a fost niciodata destinat publicarii si a fost retras", se precizeaza intr-un mesaj trimis de Bloomberg.

Un purtator de cuvant al publicatiei a declarat ca "necrologul a fost actualizat si trimis spre terminalul intern al sistemului, dar nu si pentru a fi publicat. Pentru cateva momente a aparut pe site, dar a fost sters imediat".

Starea de sanatate a fondatorului Apple Inc., Steve Jobs a provoacat ingrijorare in randul industriei IT, dupa ce acesta a aparut "extrem de slabit" la o conferinta anuala a companiei, in luna iunie. Desi apropiatii lui au afirmat ca Jobs era victima unei viroze puternice, zvonurile legate de starea de sanatate subreda nu au incetat sa apara.

Apple a evitat mereu sa ofere informatii legate de starea de sanatate a lui Steve Jobs. Chiar si dezvaluirile legate de cancerul pancreatic descoperit in 2003 au fost facute dupa ce tumoarea fusese indepartata. Diferite surse afirmau recent ca Apple Inc. stia de peste noua luni de descoperirea tumorii insa a evitat sa faca publice informatiile.