CNA a aprobat, joi, licenta audiovizuala solicitata de Media Camina SA, companie din grupul Intact, pentru Radio ZU. Investitia in noul post se ridica la 500.000 de euro, urmand sa fie folosite resursele retelei Romantic FM. Postul va emite incepand cu 29 septembrie si va gazdui printre altele, matinalele lui Mihai Morar si Daniel Buzdugan si o emisiune realizata de Mircea Badea.

In Bucuresti, postul va emite pe frecventa 89 FM, detinuta pana acum de un alt post al Trustului Intact - NewsFM, care va continua sa emita doar online, a precizat Cristi Mihalache, directorul de proiect al Radio ZU. In acelasi timp, la nivel local, Radio ZU va prelua reteaua Romantic FM, post care va ramane activ in formatul consacrat doar in Bucuresti.

Noul post va incerca sa atraga un public foarte tanar, cu varstele cuprinse intre 15-30 ani, a spus Mihalache pentru HotNews.ro. ZU urmareste sa se diferentieze de concurenta prin muzica live, transmisa direct din studio, "pentru incurajarea muzicii romanesti", dar si "oferind ascultatorilor posibilitatea sa genereze continut si idei in cadrul emisiunilor prin sms si telefon", a detaliat Mihalache.

Productia proprie a postului va fi de circa 60%. Mihai Morar si Daniel Buzdugan vor realiza matinalul "Morning Zoo", iar Mircea Badea va avea o emisiune care ii poarta numele, "in stilul de show deja consacrat de el", dar al carei script nu a fost inca stabilit, potrivit lui Mihalache.