Consiliul National al Audiovizualului a raspuns, marti, "afirmatiilor calomnioase" pe care Dan Diaconescu le-a lansat la adresa institutiei in cadrul unui nou "serial" difuzat pe OTV, sub genericul "Jos labele de pe televiziunea poporului". Un comunicat al institutiei precizeaza, printre altele, ca CNA nu isi insuseste banii proveniti din amenzi, bani pe care Diaconescu sustine ca vrea "sa-i recupereze pentru popor" prin desfiintarea CNA-ului. Mai mult, spun membrii Consiliului, declaratiile de avere si bugetul institutiei pot fi accesate online, in timp ce averea patronului OTV este, in continuare, necunoscuta publicului.

Potrivit membrilor CNA, "sanctiunile aplicate postului OTV s-au datorat, in principal, limbajului injurios, vulgar, folosit in emisiunea domnului Dan Diaconescu, inclusiv in dialogul direct cu telespectatorii, dar si ignorarii obligatiilor legale referitoare la corecta informare a publicului, respectarea dreptului la propria imagine, dreptul la viata privată, prezumtia de nevinovatie etc". In plus, institutia n-a facut decat sa dea curs reclamatiilor primite de la sute de telespectatori pentru semnalarea unor astfel de abateri, in conformitate cu atributiile sale legale privind apararea demnitatii umane, precizeaza membrii Consiliului in comunicat.

Pe de alta parte, banii rezultati din amenzi merg la bugetul de stat, regasindu-se in constructia de scoli, gradinite, spitale etc., "destinatii invocate de dl. Dan Diaconescu pentru utilizarea banilor pe care isi propune "sa-i recupereze pentru popor" prin desfiintarea CNA-ului", se mai arata in raspunsul CNA.

CNA aminteste ca bugetul institutiei, ca si declaratiile de avere ale membrilor Consiliului, pot fi accesate pe internet, in timp ce averea patronului OTV, Dan Diaconescu "ramane pentru public necunoscuta".

Insa, "indiferent de felul in care dl. Dan Diaconescu intelege sa se victimizeze, CNA se va situa constant de partea interesului public si va continua sa aplice legea, in fata careia toti radiodifuzorii sunt egali", concluzioneaza comunicatul CNA.