Consortiul Antena 1-RCS&RDS da asigurari ca absolut toate conditiile impuse in caietul de sarcini si in contractul cu LPF pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1 "au fost indeplinite". Presat sa-si extinda efectiv acoperirea GSP TV, consortiul afirma prin vocea directorului general al Antenei 1, Dan Matiescu, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca se poarta in continuare negocieri cu operatorii de cablu. Matiescu precizeaza, insa, ca "aceste drepturi nu pot fi vandute sub costurile de achizitie, asa cum isi doresc unii operatori".

Comunicatul reia pozitia adoptata de la bun inceput de Antena 1, anume ca, potential, acoperirea GSP este de 100%. "Putem preciza ca absolut toate conditiile impuse in caietul de sarcini si in contract au fost indeplinite inca de la participarea la licitatie si cu atat mai mult in prezent. Potential, GSP TV are o acoperire de 100% si nu exista nici cea mai mica incalcare a caietului de licitatii sau a prevederilor contractuale", se arata in comunicat.

Dan Matiescu este citat spunand ca "este deja de notorietate faptul ca RCS&RDS si Antena 1 au platit pentru a avea dreptul de transmisie a acestor meciuri. Cum spunea si seful LPF, Dumitru Dragomir, fotbalul este o distractie care se plateste. Faptul ca RCS&RDS si Antena 1 negociaza in continuare cu operatorii de cablu dovedeste si bunavointa si buna credinta, dar aceste drepturi nu pot fi vandute sub costurile de achizitie, asa cum isi doresc unii operatori de cablu, ar fi o procedura interzisa prin lege".

Comunicatul reia indemnurile ca telespectatorii interesati de GSP TV sa solicite operatorilor de cablu sa "transmita meciurile in cadrul abonamentului", sa se aboneze la RCDS&RDS sau sa achizitioneze antene DigiTV.

CNA a decis marti sa invite in sedinta publica din 23 septembrie reprezentantii consortiului Antena1/RCS&RDS pentru evaluarea situatiei privind difuzarea meciurilor din Liga 1, in conditiile in care difuzorul este presat sa se asigure ca 70% din populatie sa aiba acces la meciurie din Liga. Negocierile cu alti cablisti, in special UPC, merg foarte greu.