Microsoft se pregateste sa retraga reclamele in care Jerry Seinfeld apare alaturi de cofondatorul gigantului IT, Bill Gates, anunta blogul Los Angeles Times, preluand o informatie anuntata in premiera miercuri de Valleywag.com. Cele doua reclame au starnit un val de controverse pe internet, unde s-au raspandit viral pentru ca mai nimeni nu intelegea care este scopul acestora, in afara unor discutii "despre nimic", specifice lui Seinfeld.

Potrivit blogului LA Times, purtatorul de cuvant al Microsoft, Frank Shaw, a declarat ca sfarsitul reclamelor in care apare Seinfeld era planificat cu mult inainte si ca nu este cauzat de numeroasele critici aduse celor doua spoturi. "Am spus de la bun inceput ca este vorba despre o campanie de teasing", este citat Shaw, precizand ca "suntem pregatiti sa incepem, conform planului, a doua faza" a campaniei realizate de agentia Crispin Porter+Bogusky. Aceasta campanie, evaluata la 300 de milioane de dolari, urmareste sa promoveze nu doar Windows, ci si imaginea Microsoft de companie "cool", la curent cu nevoile si interesele consumatorilor, in fata campaniilor agresive ale Apple.

Seinfeld ar fi primit 10 milioane de dolari pentru aceasta campanie.

Potrivit Valleywag.com, oamenii Microsoft "suna in disperare reporterii sa ii vrajeasca in legatura cu "faza a doua" a campaniei publicitare - o faza care va fi anuntata maine (n.r. - joi) si care va renunta complet la comic. Versiunea Microsoft: Redmond a planificat de la bun inceput sa renunte la Seinfeld. Realitatea: reclamele doar ne-au reamintit cat de rupt de consumatori este Microsoft - si ca firma lui Bill Gates are milioane de dolari de aruncat, angajand un fost comic sa-i tina acestuia companie".

Prima reclama cu Seinfeld si Gates:

A doua reclama cu Seinfeld si Gates: