CNA a decis, in sedinta de marti, sa opreasca de la difuzare un spot publicitar al companiei Vodafone care, spun membrii Consiliului, transmite un mesaj confuz si ilizibil. Decizia CNA are in vedere o reclamatie venita din partea Cosmote, potrivit careia Vodafone lasa impresia ca bonusul suplimentar de 120 de minute pe care il promite abonatilor este lunar, desi textul care insoteste mesajul vocal arata ca minutele vor fi acordate in transe lunare, timp de un an.

Mai precis, Vodafone promite printr-un mesaj vocal un bonus suplimentar de 120 de minute in retea la o reincarcare lunara cu 6 euro, in timp ce mesajul scris afisat pe ecran detaliaza faptul ca cele 120 de minute vor fi acordate in transe lunare, timp de un an.

Prin urmare, membrii Consiliului au considerat ca mesajul este neclar, atat timp cat lasa impresia ca poti primi cele 120 de minute la o reincarcare lunara, iar din mesajul scris reiese ca este vorba de 10 minute pe luna.

"Este evident ca este un spot inselator pentru ca nu-l poti intelege. Noi consideram ca textul este confuz si, in plus, este ilizibil", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA.

"De ce nu spune clar 10 minute pe luna, daca incarci consecutiv 12 luni?", a adaugat si Radu Teodorel, vicepresedintele CNA.

In concluzie, membrii Consiliului au decis sa opreasca spotul de la difuzare pana la intrarea in legalitate. Aceasta presupune eliminarea confuziei din text si o prezentare lizibila a mesajului scris.