Grupul Intact urmareste sa devina lider pe piata media din Romania in urmatorii doi ani, a declarat miercuri Claus Werner, team executive al companiei Ocean Consulting, cu care trustul a semnat un contract la inceputul lunii septembrie. Potrivit acestuia, scopul companiei de consultanta este ca, pana la sfarsitul contractului, trustul lui Dan Voiculescu sa atinga o valoare de piata de 1,5 miliarde de euro.

"Ne-am propus sa obtinem pentru acest trust o crestere subtantiala pe fiecare segment - televiziune, print, radio si online", a explicat Werner. Pentru atingerea acestui scop, reprezentantii Ocean Strategy, care vor ramane in Bucuresti pe toata durata constractului, au in vedere sa realizeze "sinergii" in interiorul companiei, sa identifice oportunitatile pe piata pentru a lansa noi produse, precum si sa gaseasca parteneri cu care Intact sa se poata asocia.

Conform datelor Ocean Strategy, trustul Intact a obtinut un venit de 130 milioane de euro in anul 2007, iar pana in septembrie 2008 a reusit o crestere a acestora cu 30%. "Scopul este ca, pana la sfarsitul celor doi ani cat dureaza contractul, trustul sa atinga o valoare de piata de 1,5 miliarde de euro', a mai aratat Claus Werner, care a tinut sa precizeze ca "in general, compania a obtinut mai mult de 90% din ceea ce si-a propus".

Ocean Strategy este o companie infiintata in Marea Britanie in 2000 si ofera servicii de consultanta media la nivel corporatist, operational si de divizie pentru clienti britanici si internationali. Gama sa de servicii acopera consultanta in business media, servicii specializate de media, dar si consultanta pentru fuziuni si achizitii.