Sergiu Toader, presedintele grupului Realitatea Catavencu, paraseste aceasta pozitie, urmand sa plece, in prima parte a anului viitor, in Noua Zeelanda, scrie Iulian Comanescu pe blogul sau. Potrivit informatiilor HotNews.ro, angajatii trustului au fost informati luni in legatura cu aceasta. Toader va fi inlocuit de Emil Hurezeanu. "Din primele informatii, reiese ca Sergiu, care a condus Realitatea Catavencu de cand grupul era doar Realitatea TV, a lasat usa deschisa pentru o revenire", mai scrie Comanescu pe blog.

Potrivit sursei citate, Sergiu Toader va pleca in Noua Zeelanda in februarie sau martie 2009, pentru mai mult timp.

Comanescu aminteste ca "plecarile lui Sergiu Toader in Noua Zeelanda au fost mai multe din 2000 încoace, pentru ca fostul director de stiri de la Pro TV a intentionat, dupa ce a parasit grupul condus de Adrian Sarbu, sa se stabileasca acolo. Schimbarea este una cu multe consecinte, fiindca in Realitatea-Catavencu nu a miscat nimic important fara Sergiu Toader, omul despre care se spune ca “a inventat pozitia de director de stiri” in televiziunile romanesti.

Comanescu mai comenteaza ca Hurezeanu, mai cunoscut decat Sergiu Toader, "urmeaza sa dovedeasca aptitudinile necesare pentru pozitia manageriala foarte inalta pe care a obtinut-o".

UPDATE: Potrivit unui comunicat Realitatea-Catavencu, Emil Hurezeanu va prelua functia de presedinte de la 1 februarie, data la care Toader isi va incheia contractul. "Implicit, Hurezeanu va conduce si consiliul director care coordoneaza in acest moment toate activitatile companiei", se mai arata in comunicat.

Acesta precizeaza ca Hurezeanu va avea la dispozitie o perioada de patru luni pentru a prelua toate prerogativele acestei functii si "in acelasi timp" isi va continua activitatea jurnalistica in cadrul Grupului.

Comunicatul R-C mai arata ca structura de conducere a Grupului va ramane aceeasi: Sorin Enache - Director General, Mihnea Vasiliu - Director Divizie Quality, Sorin Freciu - Director Divizie Business, Sorin Vulpe - Director Divizie Lifestyle, Dragos Stanca - Director Divizie New Media, Cosmin Popa - Director Newsin si Doru Buscu - Directorul Editorial al Grupului.