Prabusirea Lehman Brothers afecteaza procesul de vanzare a proprietatilor media pe care News Corp, grupul magnatului Rupert Murdoch, le detine in Europa Centrala si de Sud-Est. News Corp renunta la Lehman Brothers si apeleaza la JPMorgan pentru servicii de consultanta in vanzarea bTV, principalul post privat din Bulgaria, si a altor posturi din regiune, noteaza Iann pe blogul sau, citand informatii publicate de presa bulgara la sfarsitul saptamanii trecute.

Dnevnik citeaza o informatie Dow Jones potrivit careia News Corp a apelat la JP Morgan Chase in locul Lehman Brothers si nu este clar daca aceasta schimbare se va reflecta in programul procesului de vanzare a bTV, in conditiile in care un al doilea val de oferte si negocieri este programat in octombrie.

Dnevnik scrie ca surse Dow Jones anuntasera, la inceputul lunii septembrie, ca cel mai probabil nou proprietar al bTV va fi Central European Media Enterprises - companie care detine in Romania reteaua Pro si care a anuntat recent preluarea posturilor bulgaresti TV2 si Ring TV. Tot Dnevnik citeaza surse apropiate discutiilor potrivit carora bTV este evaluata la 6-700 de milioane de euro.

Vineri, Novinite scria, citand tot Dow Jones, ca alegerea JPMorgan de catre News Corp nu constituie o surpriza. La inceputul saptamanii trecute, Dow Jones anuntase ca News Corp cauta un nou consultant pentru vanzarea activelor sale in televiziunile din regiune.

Iann scrie pe blogul sau ca la bTV "caietul de sarcini a fost achizionat pe de o parte de fonduri de investitii [Advent International, Warburg Pincus si GMT Communications Partner] si de jucatori importanti RTL si CME. (...) In acelasi timp, BTV se afla intr-o disputa cu operatorii de cablu [Eurocome si Cabletel] deoarece solicita cresterea tarifelor pentru difuzarea programelor sale, lucru cu care cablistii evident ca nu sunt de acord. Dar Eurocome si Cabletel sunt detinute de fondul Warburg Pincus, si el interesat de afacerea TV."