Vlad Macovei a fost numit redactor-sef al ziarului Evenimentul zilei, iar Horia Ghibutiu, cel care a ocupat aceasta pozitie pina acum, ramane in cadrul redactiei pe pozitia de Senior Editor, anunta grupul Ringier intr-un comunicat de presa.

In calitate de redactor-sef adjunct, Vlad Macovei a asigurat in ultima luna coordonarea editoriala a ziarului in absenta lui Horia Ghibutiu, care a decis sa se retraga de la sefia ziarului.

"Exista un proiect demarat de reorganizare redactionala si reorientare a ziarului catre continut. Acest proiect exista de cand am venit la ziar si pe care l-am convenit cu Claudiu Serban, directorul general adjunct al Ringier Romania", a declarat pentru HotNews.ro Vlad Macovei referitor la obiectivele pe care si le-a propus.

In ceea ce priveste reorganizarea redactiei, Vlad Macovei a spus ca aceasta este aproape incheiata si a constat in numirea editorilor coordonatori si reorganizarea sectiilor. Acesta a mai precizat ca in maxim doua saptamani urmeaza a fi numit un redactor-sef adjunct si un sef la sectia politic.

La nivel editorial nu vor exista schimbari, structura actuala a cotidianului urmand a fi pastrata. "Ne vom concentra insa pe exclusivitati si analize si ne vom gandi la campanii de presa", a spus noul redactor-sef al cotidianului Evenimentul Zilei.