TVR a inceput negocierile cu reprezentantii consortiului Antena 1 - RCS pentru preluarea unor meciuri din Liga 1, a declarat joi, pentru HotNews.ro, Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR. El a spus, insa, ca deocamdata nu se poate pronunta in privinta unui deznodamant. Postul public si-a exprimat intentia de a prelua optiuni cat mai bune, dar ramane "de vazut unde ne oprim noi si unde se opresc ei" cu negocierile, a spus Sassu.

Rep.: Dan Matiescu, directorul Antenei 1, spunea la finele lunii septembrie ca va incepe discutiile cu TVR pentru preluarea unor optiuni din Liga 1. Au avut loc aceste discutii? Daca da, in ce faza va aflati cu negocierile?

Alexandru Sassu: Am avut prima intalnire, si azi sau maine va fi urmatoarea. Deci suntem in dialog cu Antena 1 - RCS. Eu personal n-am fost decat o singura data la discutii. Am facut prima intalnire, am convenit ca putem negocia, de acum incolo de negocieri se va ocupa partea economica si juridica a institutiei.

Rep.: Din ce fonduri va acoperi TVR preluarea acestor meciuri?

A.S.: Achizitia de programe se face numai din fonduri proprii. Asa ceva nu se poate face din bugetul de stat.

Rep.: Care sunt optiunile pe care TVR-ul e dispus sa le preia?

A.S.: Din cate imi amintesc, ei ne-au oferit optiunile de la 4 sau 5 in jos. Noi ne-am dori sa pornim cu cea mai de sus si vedem unde ne oprim noi si unde se opresc ei.

Rep.: Negocierile sunt intr-o faza intermediara, exista, totusi, semne ca sunt sanse ca TVR sa bata palma cu Antena 1-RCS pentru preluarea unor meciuri din Liga 1?

A.S.: Mi-e greu sa spun, intr-o negociere de tipul asta situatia se poate intoarce oricand.