CNA a amendat cu 5.000 de lei, joi, postul Antena 3 pentru ca moderatorul a permis invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios, in mai multe emisiuni "Sinteza zilei" din septembrie si prima parte a lunii octombrie. Consiliul Audiovizualului a monitorizat aceste emisiuni in urma unei sesizari depuse in septembrie si a unei sesizari recente, din partea Administratiei Prezidentiale, legate de limbajul folosit de Valentin Stan la adresa presedintelui Basescu.

Este a treia amenda primita de "Sinteza zilei" de la CNA in cursul acestui an, dupa una de 2.500 de lei in ianuarie, urmata de o alta, tot de 2.500 de lei, in martie a.c.. In luna mai, directorul general al Antenei 3, Sorin Oancea, asigura CNA ca va incerca sa-l tempereze pe invitatul permanent al emisiunii in cauza, Valentin Stan, care ar folosi uneori un limbaj exagerat, dar s-ar documenta riguros pentru fiecare emisiune.

In emisiunile din septembrie si octombrie, CNA au constatat intre altele ca acesta a folosit:

  • la adresa presedintelui Basescu, termeni precum: "badaran" (in mai multe randuri), "sa maturam cu el pe jos", "ba, Basescule", "analfabet"
  • la adresa lui Emil Boc, termeni precum: "bai analfabetule, bai Boc, bai semidoctule"
  • la adresa premierului Tariceanu, termeni precum: "analfabet", "impotent intelectual", "acest dezastru"
  • la adresa jurnalistului Cristian Patrasconiu de la publicatia Cotidianul: "analfabet", "ignorant", "incult", "tarane", "niste imbecili ca tine".

Tot in sedinta de joi, CNA a decis o amenda de 2.500 de lei pentru postul Radio 21, pentru difuzarea, in cadrul matinalului, a unor pasaje din inregistrarea unei convorbiri telefonice care continea un limbaj injurios, precum si o amenda de 2.500 de lei pentru B1 TV, pentru ca moderatorul emisiunii "Nasul", Radu Moraru, a folosit un limbaj injurios la adresa lui Dan Radu Rusanu.