CNA recomanda radiodifuzorilor sa evite mediatizarea unor candidati care detin functii in sport in afara emisiunilor electorale. Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a vizat, in special, declaratiile si comentariile facute in cadrul emisiunilor sportive de Gigi Becali si Dumitru Dragomir, care pot beneficia de un avantaj de imagine fata de ceilalti candidati.

Potrivit reglementarilor in vigoare, candidatii care detin functii publice pot aparea cu interventii pe anumite subiecte de actualitate si in afara spatiului electoral de emisie, dar acest lucru nu este valabil si pentru unele personalitati din fotbal precum Becali si Dragomir care, spun membrii CNA, apar foarte des la emisiunile sportive ale posturilor, in conditiile in care candideaza in alegerile parlamentare.

"Radiodifuzorii pot apela la cine vor ei pentru declaratii, dar sa-l lase in pace pe Gigi Becali in perioada electorala", a spus Popescu. "E clar ca poate sa-si atraga voturi vorbind foarte mult despre fotbal", a adaugat el.

Prin urmare, CNA a decis, marti, sa trimita o adresa posturilor prin care le recomanda sa nu mai apeleze pentru interventii si comentarii candidati care nu detin functii publice. "Altfel, inseamna ca acesti candidati ar putea avea un avantaj de imagine in fata celorlalti", a argumentat presedintele CNA.