Presedintele Traian Basescu a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, mai multi fosti si actuali jurnalisti din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, cu ocazia implinirii a 80 de ani de la primul semnal radiofonic in Romania. Printre jurnalistii decorati se numara presedintele-director general al SRR, Maria Toghina. Paul Grigoriu, realizator, Ilie Dobre, publicist comentator si Adrian Soare, realizator. Seful statului a sustinut si o alocutiune cu acest prilej, afirmand ca si-ar dori ca "si televiziunea publica sa atinga standardul de echidistanta al SRR", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, remis HotNews.ro.

In cadrul ceremoniei, seful statului a conferit Ordinul National „Serviciul Credincios" in grad de Cavaler Mariei Toghina, Presedinte-Director General, lui Paul Grigoriu, realizator, si lui Octavian Vintila, realizator-responsabil, Radio Romania Actualitati.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a acordat Ordinul National „Pentru Merit" in grad de Cavaler lui Titus Andrei, realizator-responsabil, Redactia Muzicala, Ilie Dobre, publicist-comentator, Marilenei Dumitrescu, realizator- sef, Redactia Informatii, Gheorghe Enache, realizator, Catalin Gombos, redactor rubrica, Redactia Informatii si lui Adrian Valentin Soare Mihai, realizator, Radio Romania Actualitati.

Presedintele Romaniei a conferit Ordinul „Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria B „Muzica" Ruxandrei Arzoiu, realizator-responsabil, Redactia Muzicala, lui Grigore Constantinescu, colaborator, Radio Romania Muzical, Irinei Hasnas, realizator-responsabil, Redactia Muzicala si Despinei Viorica Petecel, fost realizator, Redactia Muzicala.

Seful statului a acordat, de asemenea, Ordinul „Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria F „Promovarea Culturii": doamnei Roza - Claire Jeanne Lutic, fost realizator, Radio Romania International, Ioanei Masariu, fost realizator-coordonator, Radio Romania International si luiCarmen Adriana Velcu, fost realizator-coordonator, Radio Romania International.

La finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a sustinut si o alocutiune in care a afirmat, printre altele, ca si-ar dori ca "si televiziunea publica sa atinga standardul de echidistanta al SRR".

Traian Basescu a mai adaugat ca "In cei 80 de ani de existenta ai Societatii Romane de Radiodifuziune, nu a existat niciun eveniment major pentru romani care sa nu fie marcat pe banda magnetica. Radioul nu este doar un mijloc media, de informare, este si o carte de istorie care a retinut pe benzile magnetice momenetele de cumpana, momenetele de bucurie, momentele de extaz, momentele de necaz ale romanilor. in acelasi timp, trebuie sa va spun un punct de vedere personal, in peisajul mass-media romanesc putem spune ca Radio Romania este BBC-ul national, din punct de vedere al profesionalismului, si este necesar sa avem un etalon, la care sa ne raportam atunci cand privim la atat de importanta piata mass-media din Romania."