Consiliul National al Audiovizualului a amendat, joi, postul Prima TV cu 10.000 de lei pentru o emisiune difuzata in mijlocul zilei, in care apareau persoane sumar imbracate. "Ne-am trezit ca, intr-un moment in care noi monitorizam la maximum campania electorala, pe un post care nu face campanie electorala erau difuzate astfel de imagini", a spus pentru HotNews.ro presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Este vorba despre emisiunea de tip reality-show "Calendarul anului" difuzata de Prima TV la 16 noiembrie, la ora 14.00. In emisiune apareau oameni "aproape nud, la o ora la care minorii au acces neingradit la TV", a explicat Rasvan Popescu decizia de sanctionare. Potrivit acestuia, "cei de la Prima sunt recidivisti, avand in trecut alte doua somatii si doua amenzi, de aceea a trebuit sa trecem la o masura mai dura - amenda de 10.000 de lei".

Emisiunea "Calendarul anului", prezentata de Virgil Iantu, reuneste reprezentanti ai mai multor bresle care pozeaza pentru "cel mai indraznet calendar al anului, cu scop caritabil". Emisiunea va avea finala pe 23 noiembrie, iar postul anunta ca pentru aceasta ultima editie Cosmina Pasarin a pozat provocator alaturi de echipa rugbistilor.

Tot joi CNA a amendat si postul Kiss FM pentru emisiunea "Cronica carcotasilor cu Huidu si Gainusa" din 11 noiembrie, cand a fost difuzata varianta necenzurata a melodiei "Mi se rupe" a trupei Parazitii, ceea ce, a decis Consiliul, incalca reglementarile din audiovizual referitoare la protectia minorilor.

Totodata, CNA a emis si o decizie de somare cu intrarea de indata in legalitate pentru un spot publicitar Vodafone, deoarece, potrivit lui Rasvan Popescu, spotul "credit triplu" "lasa impresia ca este vorba despre o oferta de durata, cand de fapt este vorba de o oferta temporara, pana pe 23 noiembrie". Intrarea in legalitate presupune refacerea spotului asa incat mesajul privind oferta sa fie lizibil si mentinut pe ecran suficient timp ca telespectatorul sa poata citi toate detaliile.