Unul dintre cei mai cunoscuti oameni de presa din Italia, Carlo Caracciolo, cofondator al reputatului cotidian la Repubblica si unul dintre actionarii principali ai ziarului francez Liberation, a decedat luni seara, in locuinta sa, potrivit AFP, care citeaza pagina de web a publicatiei italiene. Caracciolo avea 83 de ani.

Carlo Caracciolo s-a numarat, in anii '50, printre actionarii influentului saptamanal L'Espresso. In 1976, el si Eugenio Scalfarii au fondat cotidianul la Repubblica, ce avea sa devina una dintre cele mai prestigioase publicatii de pe piata italiana. Anul trecut, el a preluat pentru 5 milioane de euro o treime din actiunile ziarului francez Liberation, aflat in dificultate financiara.

Provenind dintr-o familie de nobili italieni, Caracciolo era cunoscut drept un aparator al presei independente - rezistand, in anii '90, presiunilor lui Silvio Berlusconi de a prelua La Republica -, dar si ca protector al artelor. Sora sa este Marella Agnelli, vaduva fostului presedinte Fiat Gianni Agnelli.