Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat ca se va retrage din postura de invitat permanent al emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3, intentionad sa renunte si la "Ora presei" (Antena 2), transmite Mediafax. Ziaristul isi va pastra emisiunea "Zig-Zag" (Antena 3) si colaborarea cu Jurnalul National.

Cristoiu a decis sa se retraga de la "Sinteza zilei" din cauza faptului ca Partidul Conservator are oameni in noul Guvern, iar participarea sa la emisiune ar putea insemna ca "face jocurile patronului" Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator si vicepresedinte al Senatului. Antena 3 face parte din trustul Intact, detinut de familia Voiculescu.

Cristoiu a declarat ca ultima emisune "Sinteza zilei" la care va participa va fi probabil cea de joi. Jurnalistul intentioneaza sa renunte si la emisiunea "Ora presei", de la Antena 2. "Nu as vrea sa o pastrez. Este o emisiune de o ora, vineri seara, in direct, cand toata lumea a plecat in weekend. O sa discut cu Mihai Gadea (directorul televiziunii Antena 2), sper sa ma inteleaga", a explicat Cristoiu.

Jurnalistul isi doreste sa continue colaborarea cu Antena 3, pentru emisiunea "Zig-Zag cu Ion Cristoiu", despre care sustine ca "abordeaza alte teme decat cele politice, dar numai daca vrea conducerea postului".

Cristoiu spune ca doreste sa scrie in continuare editoriale la Jurnalul National, care face parte tot din trustul Intact.

Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1 si director general Antena 3, a declarat ca Ion Cristoiu va continua colaborarea cu trustul Intact.