Cotidianele americane Washington Post si Baltimore Sun au anuntat ca, incepand cu 1 ianuarie 2009, vor folosi in comun articole si fotografii pentru a face fata crizei internationale.

Intr-un comunicat comun dat publicitatii si preluat de France Presse, se precizeaza ca cele doua ziare au incheiat un acord pentru a acoperi subiectele locale si sportive. De asemenea, vor putea fi utilizate in comun unele articole nationale sau internationale, mai putin exclusivitatile.

Criza a afectat presa din Statele Unite, care inregistreaza incasari scazute din publicitate si reuseste tot mai greu sa faca fata concurentei publicatiilor distribuite gratuit prin internet.

Baltimore Sun face parte din grupul Tribune Co., cu sediul la Chicago, statul Illinois. Publicatia s-a plasat, in 8 decembrie, sub protecţia legii falimentului.

Washington Post aparţine grupului Washington Post Co., care detine si saptamanalul Newsweek, dar cea mai mare parte a veniturilor este realizata de societatea de servicii educative Kaplan Inc.