La nivelul trustului Intact se pregatesc masuri de taiere a costurilor ce ar putea cuprinde, in anumite cazuri, reduceri salariale consistente, potrivit mai multor surse din cadrul grupului controlat de familia lui Dan Voiculescu. Luni, Iulian Comanescu scria pe blogul sau ca "un anunt care ar putea cuprinde reduceri de salarii si concedieri ar putea fi facut zilele urmatoare la Jurnalul national, in contextul scaderii veniturilor din publicitate". In cazul altor publicatii, taierile ar fi mai mici si ar viza indeosebi costurile de productie.

Situatia a fost notata luni si de Tiberiu Lovin pe blogul sau, care il citeaza pe directorul Jurnalului National, Marius Tuca, potrivit caruia "aceasta situatie va fi clarificata maine printr-o decizie a conducerii trustului".

Potrivit lui Iulian Comanescu, in privinta Jurnalului national "prin piata circula zvonuri despre concedieri pe 15 ianuarie si 1 februarie si un 20% pentru micsorarile de salarii (care vor varia insa de la caz la caz)". "Deocamdata, Jurnalul a renuntat la unul din suplimente, cel de stiinta ("Zoom"), iar articolele de profil vor trece pe editia de internet", mai scrie Comanescu.

Surse din cadrul trustului Intact au afirmat pentru HotNews.ro ca in prezent sunt analizate diverse solutii de diminuare a costurilor la nivelul intregului grup, solutii ce includ doar punctual reduceri salariale si care urmaresc sa previna eventuale disponibilizari.

Contactat de HotNews.ro, Catalin Tolontan a afirmat ca la nivelul Gazetei Sporturilor nu vor exista concedieri si ca nu se pune problema reducerii salariilor si nici a bugetului de marketing, despre care el afirma zilele trecute pe blogul sau ca se ridica la 3,5 milioane de euro in 2009. Va scadea, insa, nivelul cheltuielilor in alte zone: "Daca se fac reduceri de costuri? Toata tara face", a spus Tolontan.

Publicatiile Saptamana Financiara, Financiarul si Felicia nu ar urma sa fie afectate de masuri semnificative, potrivit unei surse.

Comanescu scrie pe blogul sau ca, "in general, pe tot grupul Voiculescu, o sursa manageriala mi-a dat ca procent pentru reducerile de resurse umane un probabil 10%, dar nu e vorba de o decizie deja luata".

Tot Comanescu mai noteaza: "Apropo de criza, si Evenimentul zilei si-a redus numarul de pagini la 16, cu 24 lunea".

UPDATE:Comanescu revine cu precizarea ca salariile urmeaza sa fie reduse si in zona de print, si in cea de TV a conglomeratului media.