Cotidianul Pro Sport trece in prezent prin "schimbari de ordin organizatoric", ce includ unele disponibilizari, dar care nu reprezinta "nimic special" desi sunt influentate de actuala situatie economica, a declarat, marti, pentru HotNews.ro redactorul-sef al ziarului, Dan Filoti. La sfarsitul saptamanii trecute, Daniel Nazare, in prezent director editorial web la Adevarul Holding, a declansat pe blogul sau o veritabila cearta intre fosti si actuali jurnalisti de la Pro Sport dupa ce a afirmat ca la acest ziar vor fi disponibilizati 16 oameni.

Dan Filoti a afirmat pentru HotNews.ro ca este vorba despre un proces “punctual” de “reorganizare in cadrul redactiei”. El a evitat sa detalieze schimbarile vizate, deoarece procesul este “in curs de desfasurare”. Filoti a afirmat ca nu ar fi masuri iesite din comun, in conditiile in care, a spus el, “in 2008 au fost schimbari si mai mari”.

La sfarsitul saptamanii trecute, Daniel Nazare afirma pe blogul sau ca 16 oameni sunt dati afara de la cotidianul central si de la editiile locale, ca editia de Moldova ar urma sa se inchida si ca in redactie ar avea loc “o gramada de permutari intre sectii”. Anuntul a declansat un val de replici si acuzatii dure intre jurnalisti considerati a fi apropiati conducerii editoriale actuale de la Pro Sport si cei care nu sunt de acord cu aceasta.

Cotidianul Pro Sport a revenit la Publimedia, compania de publishing a grupului MediaPro, de la grupul Ringier Romania in urma unei tranzactii petrecute la sfarsitul anului 2007. In perioada ianuarie-septembrie 2008, cotidianul a avut vanzari medii pe aparitie de circa 57.000 de exemplare.

In decembrie 2008 au aparut primele informatii privind reduceri considerabile de personal si alte masuri de reducere a costurilor in grupul MediaPro. In zona de publishing, unele titluri din portofoliul Publimedia au trecut exclusiv pe online, altele si-au schimbat frecventa de aparitie, “masuri de eficientizare” fiind anuntate si la cotidianul Gandul.

UPDATE:Pagina de media scrie ca Publimedia a redus salariile angajatilor Gandul cu 5% si o citeaza pe Cosmina Noaghea, director publishing Publimedia, potrivit careia exista "reduceri la toate costurile" ca parte a unui "plan de eficientizare".