Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu, a primit saptamana trecuta acasa decizia judecatoreasca prin care i se confera dreptul la 30 la suta din mostenirea lui Dumitru Tinu, deci si - sau mai ales - ziarul “Adevarul”, zice “Money Express” (vezi articol la vale). Asta inseamna ca are dreptul la 30 la suta din ceea ce a primit Anna-Maria Tinu, fiica legitima a jurnalistului disparut intr-un accident de masina prin 2001-2002, scrie Iulian Comanescu pe blogul Media lui Comanescu.

Societatea comerciala este Adevarul SA, rezultata din privatizarea fostei “Scanteia” printr-o hotarare de guvern Petre Roman.

In 2006, 60% din ziar a trecut la Dinu Patriciu, patronul din prezent, care se trezeste astfel implicat in litigiul succesoral de mai sus. Interesant e faptul ca in ziua de azi activitatea “Adevarul” se deruleaza nu doar pe Adevarul SA, ci si pe Adevarul Holding SRL. Prima societate nu are date la Ministerul Finantelor pe 2007, dar pe 2006 a realizat o cifra de afaceri de 12.879.575 RON, in timp ce cea de-a doua figureaza in 2007 cu 21.843.911 RON, dupa ce a fost inregistrata in iunie a aceluiasi an (deci venituri doar pe vreo sase luni).

Numarul de angajati cu care figureaza cele doua societati este de 95 la Adevarul SA, 2006, si 155 la Adevarul Holding SRL, 2007. Intrebarea care se pune este ce mai reprezinta in 2009 Adevarul SA, din care probabil ca detine drepturi Andrei Iucinu, prin raport cu ziarul omonim. Desigur ca decizia instantei se poate referi pur si simplu la banii obtinuti de Anna-Maria Tinu, asta daca ramane definitiva. Pentru a raspunde la aceste intrebari e desigur nevoie de mai multe date.

Articolul din “Money Express”:

MEDIA / TRANZACtIE:

Adevarul gol-golut

Adevarul despre Adevarul este ca adevaratul Adevarul nu mai este la Adevarul. Sa descalcim.

Larisa Ghitulescu

Andrei Iucinu sta pe fotoliul din cafeneaua de langa Piata Universitatii, usor aplecat deasupra mesei. Ii place sa ii vina soarele in ochi in timp ce vorbeste. Fiul nelegitim al defunctului jurnalist Dumitru Tinu, fost actionar majoritar al Adevarului SA, pare ca isi stie pe dinafara lectia. Dupa sase ani de procese cu sora sa, Ana-Maria Tinu – in urma carora i s-a recunocut filiatia fata de Tinu, respectiv a obtinut anularea certificatului de mostenitor in care nu fusese inclus – Tinu Jr. este constient ca o ia de la capat intr-o lupta care pare sa nu se termine niciodata. Este vorba despre lupta pentru mostenirea tatalui sau, in care miza principala e un pachet de actiuni in Adevarul SA, companie intrata intre timp in proprietatea Rompetrol Holding, condusa de Dinu Patriciu.

IAR SI IAR. Au trecut circa doua luni de cand Andrei Iucinu, in varsta de 24 de ani, a castigat o prima batalie in aceasta lupta (la sfarsitul anului trecut, justitia i-a recunoscut statutul de mostenitor al lui Dumitru Tinu, de unde deriva dreptul acestuia asupra unei parti din masa succesorala). La vremea respectiva, MONEY EXPRESS scria ca o victorie a lui Andrei Iucinu, fie ea si provizorie, reaprinde dezbaterea in jurul vanzarii Adevarul SA (tranzactia a avut loc in vara lui 2006, cand Ana-Maria Tinu a vandut un pachet de 60% catre ”Dinu Patriciu si un grup de investitori”, dupa cum suna o declaratie de-a acesteia de atunci).(...)

Citeste si comenteaza peblogul Media lui Comanescu.