Ioan Onisei a fost desemnat, marti, vicepresedinte al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cu 8 voturi pentru si trei impotriva. Printre atuurile care l-au calificat pe Onisei in noua functie se numara "experienta in administratia publica si in reglementare, inclusiv la nivel parlamentar", a precizat pentru HotNews.ro presedintele CNA, Rasvan Popescu, subliniind faptul ca "intr-un an atat de greu, conteaza foarte mult cum reusesti sa-ti administrezi bugetul si sa atragi finante".

Onisei si-a depus candidatura, martea trecuta, si a concurat pentru postul de vicepresedinte cu Cristina Trepcea, membru CNA.

"Sper ca impreuna cu colegii si presedintele Rasvan Popescu sa contribui la intarirea autoritatii decizionale si functionale a institutiei si la imbunatatirea imaginii CNA-ului", a spus pentru HotNews.ro, noul vicepresedinte al CNA.

Printre primele sarcini ce-i vor fi incredintate, Onisei a amintit relatiile cu Comisiile de Cultura din Parlament si cu celelalte autoritati publice, la care se adauga modificarea legii audiovizualului "de indata ce ordonanta de urgenta a Guvernului adoptata, la finele anului trecut, va fi aprobata de Parlament".

Rasvan Popescu a precizat, la randul sau, pentru HotNews.ro ca mizeaza pe spiritul de echipa al noului vicepresedinte si pe faptul ca au experiente complementare. "Eu provin din presa scrisa si audiovizuala, dl. Onisei este jurist. A lucrat in administratia publica si are experienta in reglementare, inclusiv la nivel parlamentar", a spus Popescu, potrivit caruia, "toate acestea au cantarit in alegerea dl. Onisei". "Intr-un an atat de greu, conteaza foarte mult cum reusesti sa-ti administrezi bugetul si sa atragi finante", a conchis Popescu.

Ioan Onisei a fost desemnat membru CNA, la 22 ianuarie 2007, la propunerea Camerei Deputatilor, fiind de formatie jurist.