Din 11 tari europene

Romania, tara cu cei mai putini utilizatori de ghiduri TV

de A.V.     HotNews.ro
Miercuri, 28 ianuarie 2009, 18:10 Economie | Media & Publicitate

Romanii sunt europenii care folosesc cel mai putin ghidul TV, arata un studiu realizat de UPC in randul a 11 tari europene, respectiv Olanda, Belgia, Irlanda, Austria, Elveţia, Polonia, România, Ungaria, Cehia, Slovenia, Slovacia. Majoritatea respondentilor spun ca au dificultãţi în citirea de pe ecranul televizorului a subtitrãrilor sau a teletext-ului, fapt care demonstreazã necesitatea de servicii TV suplimentare, sustine studiul. Romanii se arata cel mai mult deranjati de textul prea mic de pe ecran.

Ghidul TV (din reviste sau ziare, de pe teletext, prin programele TV digitale si de pe internet) este cel mai folosit in Austria, Cehia si Polonia, in timp ce in Romania este cel mai putin folosit. Internetul este mijlocul cel mai folosit de catre romani pentru aflarea programului TV.

In privinta principalelor probleme ale europenilor referitoare la vizibilitatea textelor de pe ecranul televizorului sunt legate de contrastul dintre textul de pe ecran (31%), textul prea mic de pe ecran (29%) si literele prea mici ale teletext-ului (18%), indiferent de distanţa medie pânã la ecranul televizorului (80% privesc de la o distanţã cuprinsã între 2 şi 4 metri). 

Ĩn ciuda acestei nevoi, doar un mic procent dintre repondenţi utilizeazã serviciile existente în momentul de faţã. De exemplu, deşi disponibilã pe scarã largã, mai mult de jumãtate dintre europeni (57%) spun cã nu folsesc niciodatã subtitrarea prin teletext şi doar 32% o folosesc ocazional.

In Romania, 41% din cei chestionati se arata deranjati de textul prea mic de pe ecran si circa o treime sunt deranjati de contrastul dintre textul de pe ecran. Totusi, 39% dintre acestia sustin ca nu sunt deranjati de nici unul dintre aceste aspecte. In topul primelor patru facilitati TV pe care si le-ar dori romanii sunt functia zoom, reglarea subtitrarii, posibilitatea de a alege limba în care sã fie urmãrite programele si recunoasterea vocii.

Sondajul, la care au participat 5.773 de persoane din 12 ţãri: Olanda, Belgia, Irlanda, Austria, Elveţia, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, România, Slovenia şi Chile (unde Liberty Global are reprezentanta) a fost derulat în perioada octombrie – decembrie 2008 si realizat de compania Research International.

Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

191 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă