Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat in parteneriat cu Recolamp programul "Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare. Program de pregatire pentru jurnalisti", care vizeaza atat jurnalistii din presa centrala, cat si pe cei din Cluj Napoca, Iasi, Craiova si Constanta, potrivit unui comunicat al CJI. Cursurile vor fi sustinute de doi traineri olandezi, in perioada februarie-iunie 2009, si se adreseaza ziaristilor din presa scrisa, radio, TV si online.

Programul isi propune sa prezinte jurnalistilor informatii relevante despre protectia mediului si reciclarea deseurilor in Romania, cu focus pe reciclarea deseurilor provenite din surse de iluminat.

Cursurile se vor desfasura in perioada februarie – iunie 2009, in week-end, in orasele Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Craiova si Constanta, si vor pune la dispozitia jurnalistilor instrumente care sa le permita atat identificarea si intelegerea subiectelor referitoare la acest domeniu, cat si cresterea abilitatii de a le comunica publicului.

Primul curs va avea loc la Bucuresti, pe 20 februarie 2009 si va fi sustinut de trainerii olandezi Michel Jehae si Gaston Doreen. Cei doi experti straini vor pregati, in cadrul unui demers separat, cinci jurnalisti romani care vor deveni, la randul lor traineri, urmand sa predea in cele patru locatii din tara.

Costurile legate de cazarea si masa participantilor in acest proiect vor fi acoperite de organizatori.

Programul "Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare. Program de pregatire pentru jurnalisti" este sprijinit financiar de Asociatia Recolamp, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.