Grupul media britanic Guardian (GMG), detinator al cotidianului The Guardian, a impus ca masura pe 2009, in contextul crizei, inghetarea salariilor din intregul grup, care include si site-ul publicatiei, un post de radio si ziarul local Manchester Evening News, scrie presa britanica, citata de NewsIn.

Reprezentantii grupului au anuntat ca masura va afecta si bonusurile salariale, care nu vor mai fi acordate anul acesta.

"Este foarte important ca afacerile noastre sa faca urmatorii pasi cu multa prudenta si responsabilitate, pentru a ne adapta noului climat si pentru a face fata dificultatilor anului in curs. Acesti pasi vor fi astfel ganditi incat sa protejeze grupul pe termen lung si sa minimizeze impactul crizei asupra angajatilor", a spus unul din purtatorii de cuvant ai GMG.

Publicatia The Guardian si un alt cotidian britanic important, The Observer, sunt auditate de catre firma de consultanta Deloitte. Potrivit specialistilor, rezultatul auditului nu va determina concedieri la cele doua ziare.