Grupul turc de media Dogan Yayin a anuntat, miercuri, ca a primit o amenda de 693 milioane de lire (412,5 milioane de dolari) din partea autoritatilor fiscale, fara a preciza motivele acestei decizii, informeaza Reuters.

Dogan Yayin, care detine publicatiile Hurriyet si Milliyet si postul de televiziune CNN Turk, face parte din conglomeratul turc Dogan Holding si este prezent pe piata din Romania prin Kanal D.

Dogan Yayin a anuntat, totodata, ca a primit o solicitare sa achite o datorie fiscala de 132,9 milioane de lire, potrivit Reuters.

In urma anuntului de miercuri actiunile Dogan Yayin au pierdut 12,9%, ajungand la valoarea de 0,54 lire/actiune, iar cele ale Dogan Holding s-au depreciat cu 10,9%, pana la 0,57 lire/actiune, informeaza agentia citata.

Dogan Yayin a precizat ca va contesta aceasta amenda.

Actiunile diverselor subsidiare ale grupului Dogan au suferit scaderi considerabile la bursa in a doua jumatate a anului trecut, din cauza unui scandal de coruptie implicandu-i pe inalti oficiali ai trustului, din cauza tensiunilor politice dintre grup si guvernul turc, precum si a pierderilor inregistrate de piata de publicitate din Turcia.