Yahoo! a lansat joi un serviciu numit Rich Ads in Search, care permite afisarea de documente video si imagini in mesajele publicitare incluse in rezultatele motorului sau de cautare, animand modelul anterior de publicitate pe baza de cautari online, ce continea doar text, informeaza AFP. Yahoo! a anuntat ca un grup mic de advertiseri au testat serviciul in ultima parte a anului trecut si au inregistrat o crestere de 25% a ratei de potentiali clienti care dau click pe reclamele online.

Yahoo! a informat ca dupa testele de pana acum a extins Rich Ads, acesta devenind un serviciu accesibil pe baza de invitatie, urmand ca pe viitor el sa fie disponibil tuturor clientilor de publicitate interesati.

Potrivit informatiilor postate pe blogul oficial al Yahoo!, programul este folosit in prezent de catre compania de mancare pentru animale Pedigree, asiguratorul Esurance si agentia de publicitate Razorfish.

Cota de piata a Yahoo! pe piata americana de cautari pe internet a crescut usor (0,5%) in luna ianuarie 2009 fata de decembrie 2008, pana la 21%, potrivit datelor prezentate miercuri de firma de masurare a audientei pe internet comScore.com. Desi in scadere cu 0,5% fata de decembrie anul trecut, Google continua sa fie lider detasat cu o cota de piata de 63%, in timp ce Microsoft s-a clasat pe locul trei cu o cota de piata de 8,5%, in crestere usoara de 0,2% fata de decembrie 2008.