Philadelphia Newspapers L.L.C., care detine publicatiile The Inquirer si Philadelphia Daily News, precum si site-ul Philly.com, a cerut protectie impotriva falimentului. Potrivit philly.com, compania a anuntat ca decizia nu va afecta "operatiunile sale zilnice".

Compania Philadelphia Newspapers L.L.C, care a fost cumparata de un grup de investitori din oras pentru 562 de milioane de dolari in 2006, a acumulat datorii de 390 de milioane de dolari. Conducerea firmei a cerut protectie impotriva falimentului (asa-numitul Chapter 11), insistand ca "restructurarea vizeaza doar datoriile noastre, nu si operatiunile pe care le desfasuram".

"Operatiunile noastre sunt solide si profitabile", a declarat directorul executiv Brian P. Tierney.

Philly.com precizeaza ca scaderea veniturilor din domeniul publicitatii, cresterea costurilor la tiparire si migratia cititorilor spre Internet au dus la aparitia problemelor pentru publicatiile din Philadelphia. Aceleasi dificultati au afectat de altfel intreaga industrie de profil din Statele Unite.

Compania a decis sa ceara faliment voluntar dupa ce discutiile din ultimele 11 luni cu creditorii sai nu au dus la niciun rezultat. In plus, in aceasta perioada, compania a strans 13.4 milioane de dolari in taxe si penalizari.

Falimentul voluntar cerut de cei din Philadelphia urmeaza celor de la Minneapolis Star Tribune, Journal Register Co. sau Tribune Co. Saptamana trecuta, New York Times Co. a suspendat plata dividendelor pentru a face fata dificultatilor financiare.