Compania Hearst a anuntat ca ar putea vinde sau inchide ziarul San Francisco Chronicle din cauza pierderilor masive pe care le-a inregistrat. Intr-un comunicat, Hearst a precizat ca ziarul, pe care l-a cumparat in 2000, a pierdut 50 de milioane de dolari anul trecut si ca a inregistrat pierderi in fiecare an incepand din 2001.

Compania a precizat ca printre schimbarile pe care le doreste la Chronicle se numara si "o reducere semnificativa" a angajatilor sai, atat a membrilor de sindicat cat si a celor care nu fac parte din organizatia sindicala.

"Supravietuirea este rezultatul pe care noi toti dorim sa-l atingem", au declarat, intr-un comunicat comun, directorul executiv Frank A. Bennack si presedintele diviziei de ziare, Steven R. Swartz. "Insa fara schimbarile specifice pe care le vizam la intreaga organizatie Chronicle, nu vom avea alta varianta decat sa cautam rapid un cumparator sau, daca nu vom gasi unul, sa inchidem ziarul", a anuntat compania.

Hearst a anuntat luna trecuta ca ar putea sa vanda sau sa inchida un alt ziar pe care il detine, The Seattle Post-Intelligencer, daca nu gaseste un cumparator.

The San Francisco Chronicle este cel mai mare ziar din nordul Californiei, fiind distribuit cu precadere in zona San Francisco. A fost fondat in 1865, iar in prezent se afla pe locul 12 in topul celor mai difuzate ziare din SUA.