Ringier Romania a decis sa inchida cotidianul gratuit Compact, potrivit unui comunicat de presa remis, joi, HotNews.ro, in care se precizeaza ca "decizia este strans legata de remodelarea structurii organizationale a companiei". Anuntul a aparut initial pe Reporter Virtual si in Pagina de media, care mai informa ca cei aproximativ 20 de angajati ai cotidianului vor fi disponibilizati.

Potrivit comunicatului de presa, decizia de inchidere a ziarului Compact vine "in urma unei analize aprofundate asupra performantei titlului in raport cu planul de afaceri, precum si a estimarilor privitoare la evolutia viitoare a publicatiei".

Comunicatul precizeaza ca:

  • "La aproape trei ani de la lansarea pe piata romaneasca, management-ul Ringier Romania a decis inchiderea titlului care nu a reusit sa atinga parametrii stabiliti in planul de afaceri initial"
  • O analiza a previziunilor de evolutie a titlului Compact arata ca pe termen mediu ziarul "nu poate recupera decalajul, mai ales in conditiile de piata actuale (productie, publicitate, distributie)".
  • "Decizia este in linie cu strategia Ringier de a mentine o afacere sanatoasa si de a-si concentra investitiile in arii care au potentialul unei evolutii promitatoare pe termen mediu si lung."
  • "Decizia afecteaza douazeci si doi de angajati ale caror posturi vor fi desfiintate in mod oficial la inceputul lunii aprilie. De facto, ultima zi de lucru este astazi. Luand in considerare situatia dificila a pietei muncii, conducerea Ringier a decis sa le acorde angajatilor afectati de aceasta decizie, in plus fata de veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenta care include o componenta financiara, precum si de servicii."
  • "Decizia este strans legata de remodelarea structurii organizationale a companiei. In consecinta, cele doua divizii de ziare actuale vor fi contopite intr-o singura divizie ce va contine brandurile Capital, Evenimentul zilei si Libertatea."
  • "Activitatea operationala a acesteia va fi condusa de Directorul General Adjunct al Ringier Romania, Claudiu Serban. Lucian Romascanu, care a condus pana in prezent Divizia Boulevard & Free, a acceptat oferta de a prelua functia de Director de Vanzari al nou formatei Divizii de Ziare."
  • "Ciprian Rus, care a asigurat conducerea editoriala a echipei Compact, a acceptat sa se alature echipei Capital ca Redactor Sef Adjunct."

La inceputul anului trecut, Ringier a anuntat o serie de schimbari de management si de organizare a companiei, schimbari in cadrul carora diviziile Boulevard (Libertatea) si Free (Compact) au fost reunite intr-o singura divizie - Boulevard&Free, condusa de Lucian Romascanu in calitate de director executiv. Tot atunci s-a anuntat ca dupa plecarea Iuliei Dinu din functia de director executiv al Diviziei Economic&Reference din cadrul Ringier, pozitia a fost preluata de directorul general adjunct al grupului, Claudiu Serban.

Compact a fost primul ziar gratuit lansat in Romania, in 2006. Pe acest segment titlurile s-au inmultit in ultima perioada, cu titluri precum Ring sau Adevarul de Seara.