TVR sustine ca a castigat irevocabil procesul cu Rodica Culcer si ca aceasta ramane director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, nu al fostei Directii Stiri, potrivit unui comunicat remis, joi, HotNews.ro. Postul public asteptase pentru formularea acestei pozitii redactarea deciziei finale exprimata de Curtea de Apel la inceputul acestei luni. Contactata de HotNews.ro, Rodica Culcer a refuzat sa comenteze anuntul TVR, spunand ca asteapta, la randul ei, decizia scrisa si sfatul avocatilor.

Potrivit reprezentantilor TVR, Curtea de Apel Bucuresti a admis doar capatul de cerere privind anularea deciziei directorului general, prin care Culcer a fost transferata pe postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport.

"Instanta a respins celelalte capete de cerere: de reintegrare in functia de director al Directiei Stiri, de efectuare a mentiunilor corespunzatoare in carnetul sau de munca, de anulare a deciziei de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Stiri din cadrul Directiei de Emisiuni Informative si Sport a SRTv", mentioneaza comunicatul TVR.

In plus, spun reprezentantii TVR, Curtea de Apel a stabilit, prin aceeasi decizie, ca nu poate fi vorba de o "reorganizare disimulata" a SRTv facuta cu scopul indepartarii Rodicai Culcer de la carma stirilor TVR, in urma difuzarii materialului cu Remes/Muresan, ci "una reala si serioasa".

"Instanta de recurs a statuat ca reorganizarea a fost motivata de auditul intern intocmit anterior reorganizarii care releva serioase disfunctionalitati operationale la nivelul fostei Directii Stiri condusa de Rodica Culcer", precizeaza comunicatul, acestea fiind dovedite si de un raport de audit intocmit de Uniunea Europeana de Radio si Televiziune in anul 2006.

Motivul principal al reorganizarii initiate de Consiliul de Administratie al SRTv a fost "consumul exagerat de resurse corelat cu o scadere a audientelor si a calitatii editoriale a programelor" sub sefia Rodicai Culcer la Directia Stiri, conchid reprezentantii TVR.

In octombrie 2007, conducerea SRTv a decis sa restructureze departamentul de stiri, Rodica Culcer fiind destituita din functia de director al Directiei Stiri si numita director al nou-infiintatei Directii de Emisiuni Informative si Sport, avand doar atributii manageriale. Rodica Culcer a contestat aceasta decizie in instanta, insa Tribunalul Bucuresti a respins, in iunie 2008, contestatia sa ca fiind neintemeiata. Drept urmare, Culcer a facut recurs, iar la inceputul lunii februarie 2009 Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul.