Managerul de proiect si directorul editorial al postului The Money Channel, Lucian Sarb, va deveni director editorial al televiziunii europene Euronews incepand din luna mai a acestui an, potrivit unei informari TMCTV, remisa HotNews.ro. Aceasta arata ca "este pentru prima oara cand un est-european accede la o functie de management intr-o companie globala de presa".

Lucian Sarb lucreaza in media de 15 ani. Redactor in cadrul stirilor externe TVR incepand din 1994, el a devenit director al Stirilor TVR in 2001, la inceputul guvernarii Adrian Nastase. In perioada 2004-2005 Sarb a fost, ca reprezentant al televiziunii publice din Romania, membru in boardul director al Euronews. In 2005 a parasit postul de director al Stirilor TVR. In 2006 a devenit director de proiect pentru postul de business al grupului Realitatea-Catavencu, The Money Channel, unde ocupa si functia de director editorial.

Televiziunea Euronews a fost fondata la inceputul deceniului trecut, fiind o initiativa a European Broadcasting Union. Este operata de un consortiu de societati publice de televiziune din Europa, printre care si TVR, societatile publice de televiziune din Franta, Elvetia, Italia si Rusia fiind actionarii principali. Euronews emite in opt limbi in intreaga lume si este receptat in peste 250 de milioane de gospodarii in 139 de tari.

Potrivit reprezentantilor diviziei business a grupului Realitatea-Catavencu, "managementul diviziei este pregatit sa asigure continuitatea" la conducerea editoriala a canalului de stiri economice, dupa ce Lucian Sarb va parasi postul de director editorial.