Editia romaneasca a Forbes, ce va aparea incepand cu 23 martie, vrea sa ajunga pe primul loc in randul publicatiilor de afaceri din Romania, au afirmat miercuri reprezentantii Adevarul Holding intr-o conferinta de presa in care au aparut, sub forma de holograme 3D, Steve Forbes si Donald Trump. Revista apare, pentru inceput, in 50.000 de exemplare, iar Razvan Corneteanu, presedintele Adevarul Holding, afirma ca pana la sfarsitul anului numarul de exemplare vandute sa se mentina la "cateva zeci de mii".

Publicatia Forbes Romania, in cifre:

  • Cea de-a zecea editie internationala a Forbes.
  • Singura editie care are aceeasi periodicitate ca Forbes SUA (bilunar).
  • 50.000 de exemplare la aparitie.
  • Pret: 6,99 lei.
  • 100 de pagini, numar ce va varia in functie de volumul de publicitate.
  • 60% continut local, 40% continut preluat de la Forbes SUA.
  • 25 de angajati exclusiv la Forbes Romania, echipa editoriala fiind completata, dupa nevoi, prin colaborarea angajatilor de la Adevarul Financiar sau de la Topuri.
  • Echipa redactionala este condusa de: Adriana Halpert - redactor-sef; Lucian Pop - managing editor; Alexandru Revega - art director; Mihaela Pantea, Petre Barbu - senior editori.

In privinta concurentei existente pe piata presei de afaceri din Romania, Razvan Corneteanu a amintit ca "sunt sigur ca Forbes va avea loc pe o piata care pare ocupata. Acum doi ani si piata de tabloide parea ocupata", asa cum se intampla in in privinta ziarelor de calitate, a spus el, referindu-se la publicatiile Click si Adevarul, editate de Adevarul Holding.

Forbes Romania apare pe piata in conditiile in care discutiile sunt inca in derulare pentru lansarea unei platforme online romanesti, dupa modelul Forbes.com, au afirmat reprezentantii grupului Adevarul. Acestia au amintit ca diferente de sincronizare print-online au existat si in cazul unei alte reviste publicate de grup, Foreign Policy.

Adevarul Top 500 Miliardari, publicatie aparuta in premiera anul trecut, va deveni Forbes Top 500 Miliardari. Anul acesta mai sunt programate patru suplimente, pe langa Forbes 500.

Revista va fi promovata intens printr-o campanie de publicitate lansata deja si care va atinge punctul culminant saptamana viitoare. Totodata, este urmarita o politica de incurajare a abonamentelor, reprezentantii Adevarul Holding anuntand ca abonatii vor primi revista cu trei zile inainte ca aceasta sa apara pe piata. Primul numar include, totodata, o "oferta speciala de abonare" in care pretul pentru abonati este de 3.80 lei pe editie, pentru abonamentele de 1-2 ani.

Primul numar al revistei are 17 machete publicitare, dintre care sase (pagina intreaga) promoveaza masini.

Steve Forbes si Donald Trump vor aparea, sub forma unor holograme 3D, in cadrul unui eveniment organizat de Adevarul Holding miercuri seara, pentru a marca lansarea oficiala a Forbes Romania. Secvente din inregistrarile 3D au fost difuzate in cadrul conferintei de presa.

Hologramele Steve Forbes si Donald Trump fac reclama pentru Forbes

Extindere in Ucraina, in jurul tabloidului Blik

In cadrul conferintei de presa de miercuri, Razvan Ionescu, directorul diviziei de Reviste si International a Adevarul Holding, a anuntat si o serie de schimbari la publicatia Blik, tabloidul ucrainean preluat de la Ringier anul trecut si care la finele anului trecut era amenintat cu inchiderea de catre autoritatile de la Kiev. Potrivit lui Ionescu, primavara aceasta, Blik lanseaza o serie de extensii de brand - Blik pentru Femei, Blik Sanatate si Blik Culinar, in mai va fi lansata editia de duminica, iar in septembrie va lansa primul "top al celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din Ucraina".