Universitatea Petre Andrei din Iasi va gazdui, in perioada 2-4 aprilie, Congresul international de istorie a presei, initiativa a Asociatiei Romane de Istorie a Presei. Evenimentul marcheaza 180 de ani de la aparitia primelor ziare romanesti.

Congresul ii are drept invitati speciali pe prof. dr. Michael Metzeltin, director al Departamentului de Romanistica, Universitatea din Viena, membru al Academiei Romane si al celei din Austria; prof. dr. Reinhold Stipsits, Universitatea din Viena; prof. dr. Paul Danler, Universitatea din Innsbruck; Cristian Godinac, presedintele Federatiei Sindicatelor Jurnalistilor - Mediasind; Indira Crasnea, presedinta Clubului Roman de Presa.

Evenimentul aniverseaza 180 de ani de cand, la Bucuresti si la Iasi, apareau primele ziare romanesti - "Curierul romanesc", editat de Ion Heliade Radulescu si "Albina romaneasca", editat de Gheorghe Asachi.

Pe langa reprezentantii institutiilor specializate din Romania, la Congres vor participa specialisti din Republica Moldova, Austria, Bulgaria si Ucraina.