Grupul american de presa Sun-Times, care publica printre altele ziarul The Sun-Times in Chicago, a anuntat marti ca a solicitat protectie in baza legii falimentului, informeaza New York Times. Compania a depus actele intr-un tribunal din Delaware.

Compania a anuntat ca va continua sa-si publice ziarele aflate in portofoliu, precum si paginile electronice, in paralel cu initiative care vizeaza imbunatatirea costurilor si stabilizarea operatiunilor.

Sun-Times este cea de-a doua companie media din Chicago care cauta protectia sub legea falimentului. In decembrie, grupul Tribune, care detine mai multe cotidiene influente, precum Los Angeles Times, Chicago Tribune sau Baltimore Sun, a solicitat protectie in baza legii falimentului. Potrivit Chicago Tribune, "masura deschide cel mai dureros episod de pana acum, intr-o perioada extrem de intensa pentru companie". Motivele deciziei tin de scaderea veniturilor din publicitate, scadere accelerata ca urmare a crizei economice, dar si de povara creditelor acumulate de companie.

Sun-Times a anuntat ca are active in valoare de 479 millioane de dolari si datorii de 801millioane de dolari. Compania publica 59 de ziare.