Presedintele-director general al Televiziunii publice, Alexandru Sassu, face pe plac parlamentarilor si intentioneaza sa demareze un proiect prin care TVR va transmite in direct sedintele Parlamentului. Sassu a trimis, miercuri, o scrisoare Camerei Deputatilor prin care informeaza ca TVR este pregatita sa difuzeze in direct lucrarile Legislativului. Biroul Permanent al Camerei a luat in dezbatere documentul si a decis sa-i mandateze pe Roberta Anastase si Bogdan Olteanu sa demareze discutiile cu TVR.

Scrisoarea lui Sassu apare in contextul in care deputatii au cerut, in ultima perioada, conducerii Camerei sa impuna televiziunii publice sa transmita in direct sedintele Parlamentului, astfel incat, parlamentarii sa-si imbunatateasca imaginea.

"In spiritul misiunii de serviciu public, pentru buna informare a cetatenilor asupra activitatii Parlamentului Romaniei, Societatea Romana de Televiziune este pregatita sa difuzeze in direct lucrarile Senatului si Camerei Deputatilor.

Va rugam ca, dupa analiza propunerii noastre, in cazul in care sunteti interesati de acest proiect, sa binevoiti a desemna din partea institutiei dumneavoastra o persoana responsabila de acesta, care urmeaza sa colaboreze cu specialistii din SRTv pentru a asigura succesul proiectului", se arata in scrisoarea trimisa de Sassu Camerei Deputatilor.

TVR: Costurile ar fi zero, iar transmisiile - de interes public

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii TVR au precizat ca "deocamdata sunt discutii intre Televiziunea publica si Parlamentul Romaniei, nu s-a ajuns inca la faza stabilirii locului in grila a unui astfel de program".

Potrivit reprezentantilor TVR, costurile pentru asemenea transmisii "sunt zero", iar Alexandru Sassu a luat aceasta decizie "tinand cont ca difuzarea unor programe de acest fel este o practica europeana, multe Legislative din Europa apeleaza la asemenea chestiuni". Un alt argument al presedintelui-director general al Televiziunii publice este ca transmisiile din Parlament "servesc interesului public, dau informatii ce influenteaza direct viata oamenilor, iar cetatenii se pot informa si cu privire la atitudinile pe care le au reprezentantii lor in Parlament".

"Suntem deschisi la aceasta propunere"

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa delege doua persoane care vor colabora cu televiziunea publica pentru demararea proiectului - Roberta Anastase, presedintele Camerei, si Bogdan Olteanu, vicepresedinte.

"Suntem deschisi la propunerea formulata de domnul presedinte director general al SRTV. Conducerea Camerei a stabilit ca echipa formata din Anastase si Olteanu sa discute cu Alexandru Sassu detaliile privind propunerea de transmitere in direct la televiziunea nationala a lucrarilor Legislativului.

Suntem intresati care sunt costurile pe care le implica proiectul, transmisia, dar si daca televiziunea intentioneaza sa transmita doar lucrarile plenurilor sau si sedintele comisiilor", a declarat secretarul Biroului Permanent, Dumitru Pardau.

Initiativa politica

Scrisoarea lui Sassu apare in contextul in care in luna februarie au existat discutii atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat in ceea ce priveste imbunatatirea imaginii parlamentarilor prin intermediul televiziunii publice.

In sedinta Biroului Permanent din 2 februarie, deputatii au luat in dezbatere bugetul Camerei, dar si promovarea imaginii Parlamentului printr-o televiziune care sa transmita in direct sedintele de plen si dezbaterile de la comisii.

Conform stenogramei sedintei, publicata la vremea respectiva de Gandul, Adrian Nastase a fost cel care a sugerat ca problema de imagine a legislativului se poate rezolva prin crearea unui studio care sa transmita activitatea Parlamentului.

Secretarul Cezar Preda (PDL) a prins propunerea lui Nastase din zbor si a propus ca imbunatatirea imaginii parlamentarilor sa se faca cu banii si logistica TVR.