CNA vrea sa impinga dupa ora 23:00 emisiunile de tip reality-show care contin scene de sex, limbaj obscen si un grad mare de violenta, fie ea fizica sau psihica. Posturile TV au ragaz pana la 1 iunie sa faca aceasta mutare cu emisiunile de tipul "Tradati in dragoste" sau "Test de fidelitate", ori sa le "curete" de scenele mentionate, daca vor sa pastreze grilele actuale de programe, a declarat, marti, pentru HotNews.ro, Rasvan Popescu, presedintele CNA.

Membrii Consiliului au chemat, astazi, la discutii reprezentantii posturilor TV pentru a-i pune in tema cu modificarea Codului audiovizual, si anume mutarea dupa ora 23:00 a unor emisiuni de tip reality-show care contin un grad mare de violenta, limbaj obscen sau scene de sex.

"Ne-am saturat de aceste emisiuni care fac audiente prin violenta", a spus Popescu. Potrivit acestuia, decizia Consiliului de modificare a articolului 21 din Cod vine pe fondul faptului ca forul "se confrunta de cateva luni de zile cu o serie de emisiuni care practica o confuzie intre planul realitatii si fictiune, emisiuni de tipul "Tradati in dragoste" (Prima TV), "Test de fidelitate" (Antena 1) sau "Consilier de urgenta" (National TV), si in care rezolvarea

situatiilor conflictuale se face intotdeauna prin violenta fizica".

"Nu o data am asistat la punerea femeii in ipostaze degradante, prin bataie, injuraturi, mergand pana la o situatie cu o femeie alergata cu drujba prin curte", a adaugat presedintele CNA.

Posturile TV au ragaz pana la 1 iunie 2009 sa-si modifice grilele de programe, avand ca alternativa inlocuirea acestor emisiuni de tip reality-show sau "curatarea" lor de scenele cu violenta sau conotatii sexuale.

Modificarea CNA a avut in vedere articolul 21 din Codul audiovizual care acopera emisiunile difuzate in intervalul orar 23:00 - 6:00, fiind incluse aici competitii full-contact, filme horror, erotice sau cu violenta extrema, divertismentul in care se abuzeaza de limbajul vulgar sau licentios, precum si emisiuni sponsorizate de producatorii de bauturi spirtoase.