Revista Republik isi inceteaza aparitia pe piata incepand cu luna aprilie, potrivit unui comunicat al editorului Igloomedia, potrivit caruia masura a fost luata in "contextul global - criza economica, contextul local - criza pietei de publishing romanesc". Colaboratorii revistei vor continua demersul pornit in print pe blogul revistei.

Potrivit reprezentantilor Igloomedia, cei mai multi dintre redactorii Republik erau colaboratori. Colectivul permanent al publicatiei a fost absorbit in redactia Igloo sau colaboreaza in continuare cu editura pentru ale publicatii ale acesteia.

Republik a aparut ca revista de film, muzica si cultura urbana in 2005, fiind editata de Re:Cool Media. Dupa ce echipa redactionala a parasit revista in vara lui 2008, din septembrie Republik a reaparut pe piata, fiind editata, incepand din august, de Igloomedia, care a repozitionat-o ca "revista a industriilor creative".

Comunicatul de miercuri il citeaza pe Bruno Andresoiu, directorul Igloomedia: “cred in continuare ca exista o piata in Romania pentru reviste ca REPUBLIK, ca exista un nou public, interesat deja de tot si toate, cu o cultura vizuala supra-dezvoltata, pentru care nu exista din nefericire produse editoriale pe masura asteptarilor si cunostintelor lor. (...) Din pacate, si pentru ei si pentru noi si in general pentru piata romana de publishing, criza economica pare sa intoarca spatele demersurilor ne-mainstream. Nimeni nu regreta mai mult decat noi ca asa stau lucrurile. REPUBLIK a aparut pur si simplu intr-un moment nepotrivit”.

Igloomedia este o companie editoriala specializata in arhitectura, design interior si patrimoniu, ce editeaza, intre altele, revista lunara igloo habitat&arhitectura.