Nadia Tataru, directoarea generala a Itsy Bitsy, a afirmat la intalnirea cu cititorii HotNews.ro de joi, 16 aprilie ca radioul pe care il conduce nu este doar pentru copii, ci si pentru parinti: “Daca esti parinte si ai un copil pe bancheta din spate, cred ca ascultand postul nostru vei avea parte de mai multa liniste si relaxare decat daca l-ai obliga pe copil sa asculte posturi pentru adulti.” Itsy Bitsy se vrea, in plus, o completare educativa la mijloacele de instruire a copiilor si a facut un pui pe nume Itsy Bitsy Bebe.

Primul dintre posturi se adreseaza copiilor de pana la 12 ani, iar al doilea, celor de mai putin de trei ani. In discutia cu Iulian Comanescu care a urmat intalnirii cu cititorii, Nadia Tataru a mai spus ca Itsy Bitsy isi acopera in momentul de fata aproximativ 50% din cheltuieli, la un target de 40 de mii de ascultatori.

SINTEZA DISCUTIEI CU CITITORII

Itsy Bitsy, alternativa la Bau-Bau: “Se adreseaza copiilor si parintilor. Daca esti parinte si ai un copil pe bancheta din spate, cred ca ascultand postul nostru vei avea parte de mai multa liniste si relaxare decat daca l-ai obliga pe copil sa asculte posturi pentru adulti. atunci cand copiii au ocupatie parintii sunt relaxati. cand ocupatia lor este de calitate (educativa) parintii sunt si multumiti.

Asculta interviul

Descarca interviul in format MP3

Educatie prin Itsy Bitsy: “Ne-am propus sa fim un mijloc SUPLIMENTAR de educatie. nu tot ce e pentru copii este si bun pentru dezvoltarea sanatoasa a acestora. spre exemplu : happy meal, cole, jocuri violente, etc. cred ca orice parinte trebuie sa fie constient de toate aceste pericole, sa caute si sa cunoasca, astfel incat sa aleaga ce e mai bun pentru copilul sau. in acest sens, Itsy bitsy este o sursa de informare pentru parinti. pentru ca parintii sa beneficieze de cele mai bune sfaturi, la Itsy bitsy lucreaza si colaboreaza psihologi, psihopedagogi, medici, nutritionisti, actori de succes cu doctorate in domeniul divertismentului pentru copii. cred ca educatia copiilor incepe cu educarea parintilor. “

Acoperirea din momentul de fata a postului Itsy Bitsy: Bucuresti Navodari-Constanta, Satu Mare, Focsani, Bacau, Targoviste, la care se adauga www.itsybitsy.ro si Focus SAT (pe TV).

Itsy Bitsy Bebe: Itsy Bitsy se adreseaza copiilor pana in 12 ani, iar “fratiorul” lui tinteste copiii pana in 3 ani.

Ce crede Nadia Tataru despre programele pentru copii cu continut violent de la TV: “am scos doua canale de desene animate din lista de posturi accesate acasa. am incercat sa le ocup timpul copiilor mei (5 si 7 ani) cu activitati benefice ( sport, extrascolare, activitati in casa). cand au chef de desene, ei au ca alternativa : dvd-uri cu filme si un post tv pentru copii. si se intampla sa aiba aceasta dorinta doar in weekend. din perspectiva itsy bitsy: acest radio a aparut ca o alternativa la tv-ul care manipuleaza si limiteaza creativitatea copiilor. nu ne regasim in programele lor si nici ei nu se regasesc in programele noastre. din pacate, posturile de desene animate nu sunt doar violente, multe programe sunt si pline de sexualitate (prin limbaj, comportament, imbracaminte, etc) nepotrivita varstei copiilor. ca parinte, pot sa va spun ca nu poti interzice unui copil sa priveasca la tv , dar ii poti arata alternative mai bune.”