Cercetatorii australieni au descoperit ca gulerele albe sunt mai productive atunci cand li se permite sa surfeze pe Internet de la birou. Si nu in interesul muncii, ci pur si simplu cautand informatii despre produse, citind stiri, jucand joculete sau uitandu-se la filme pe YouTube. Ca in orice domeniu insa, moderatia este cheia. Daca productivitatea creste pe masura ce procentajul petrecut pe Internet se apropie de 20% din timpul petrecut la munca, ulterior rezultatele muncii incep sa lase de dorit pentru cei care stau obsesiv pe anumite site-uri. Una dintre explicatii este ca angajatii isi platesc facturile online in loc sa treaca pe la banca, cumpara online in loc sa iasa prin magazine si iau legatura rapid cu familia si prietenii pe Twitter si Facebook in loc sa stea calare pe telefoane. Nu stiu daca se aplica la angajatul roman? Hi5 ajuta oare la ceva?

Jurnalismul se muta online, si va fi pe bani. Asa vad viitorul cativa moguli de-ai lor care au infiintat recent Journalism Online. Conform acestora, continutul de calitate costa mult ca sa fie produs si nu poate supravietui doar din reclama. Foarte multe interese sunt impletite in grupul fondatorilor, care imbina oameni cu putere si relatii atat in presa scrisa cat si in zona Internet pe cablu si telecom. Eu unul sunt sceptic ca poti face online platit altundeva decat in zona premium, gen Wall Street Journal… vom vedea.

Dupa ce Internetul s-a contractat nitel sub presiunea crizei, chinezii isi fac simtita prezenta. Conform Netcraft, in martie si aprilie s-au contorizat aproximativ 28 de milioane de noi site-uri ca subdomenii ale qq.com (care pare a fi un portal si site de socializare online destinat chinezilor). Ocazie cu care serverul web care sta in spatele tuturor acestor noi site-uri - QQ - a devenit al treilea server ca utilizare pe Internet, dupa Apache si IIS, cu o cota de piata de 12.49% obtinuta practic peste noapte. qq.com este al 16-lea cel mai traficat site de pe Internet, conform Alexa.

Citeste si comenteaza pe Netuality.