New York Times a anuntat o scadere de 27% a veniturilor din publicitate pentru primul trimestru din 2009 si anunta ca rata scaderii se va mentine si pentru Q2, iar grupul american Gannett, publisherul USA Today, a raportat si el scaderi ale veniturilor din publicitate si un profit mai mic cu 60%. Investitorii publisherul american Pearson, proprietarul ziarului Financial Times, au refuzat planul de crestere a capitalului cu 270 de milioane de lire sterline

  • Investitorii publisherul american Pearson, proprietarul ziarului Financial Times, au refuzat planul de crestere a capitalului cu 270 de milioane de lire sterline. Pearson a cerut principalilor actionari sa sustina emiterea de noi actiuni echivalente cu 5% din valoarea grupului. Pearson si-a motivat cererea explicand ca doreste sa foloseasca banii pentru oportunitati de achizitii, dar a fost refuzat, noteaza Financial Times.
  • New York Times a raportat o scadere de 27% la veniturile din publicitate inregistrate in Q1 si a precizat ca rata scaderii se va mentine si in Q2. Pierderea neta a fost de 74,5 milioane de dolari sau 52 de centi pe actiune, fata de 335.000 de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Bloomberg.
  • Gannett, publisherul USA Today, cel mai citit ziar american, a anuntat o scadere a profitului cu 60% in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul reducerii  veniturilor din publicitate. Incasarile din publicitate inregistrate  la nivel global de catre Gannett au scazut cu 34%, pana la 722,8 milioane de euro, in timp ce veniturile publicatiilor americane din portofoliul grupului au scazut si ele cu 28%, scrie Reuters.